A Cyphotilapia fajok halbiológiája

A Hidrobiológus MSc képzéshez kapcsolódó diplomadolgozatom témaválasztása is erősen kötődik a Frontosa Blog tematikájához. Nagy Sándor Alex -tanszékvezető egyetemi docens- és Sztrik Attila -tanszéki mérnök- Urak támogatásával, több hónapnyi kitartó munka után, 2015 nyár elejére elkészült a diplomadolgozatom: A Cyphotilapia fajok halbiológiája címmel.
A diplomadolgozatban a saját Cyphotilapia gibberosa példányaim kerülnek morfológiai összehasonlításra, az eredeti fajleírásban szereplő adatokkal.
A Cyphotilapia gibberosa eredeti fajleírása az American Society of Ichthyologists and Herpetologists (ASIH) által publikált Copeia, Vol. 2003, No. 4 (2003) kötetből származik, ahol a 824-832 oldalakon foglalkoznak az alábbi témakörrel: New Species of Cyphotilapia (Perciformes: Cichlidae) from Lake Tanganyika, Africa. A cikk két szerzője, TAKAHASHI és NAKAYA japán kutatók, akik számos afrikai sügér fajjal foglalkoztak munkásságuk folyamán, ezen cikkükben publikálják a második fajt a Cyphotilapia nemen belül.

A diplomadolgozatom teljes egészében elérhető az alábbi linken:

Diplomadolgozat – Nagy Csaba

Minden jog fenntartva.

Hagyj Üzenetet

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.